En kväll på stan

En kväll på stan


Festivalsäsongen är redan i full gång, så även sommaren och som alltid består den ofta av härliga utekvällar och långa sommarnätter tillsammans med vännerna, men de kan likså vända snabbt och bli något fruktansvärt. Se till att alltid tänka efter före och försöka ha koll på situationen.


Här nedan hittar du några lätta saker att komma ihåg: 

Se till att inte lämna drinken obevakad, det räcker med att du vänder bort blicken en kort sekund för att skratta åt något en vän sa för att någon ska ha hunnit lägga något i din drink.


• Ta hand om varandra, kan kännas som en självklarhet, men vi alla vet att omdöme, reaktionsförmåga, minne och tankeförmåga är några av de egenskaper som försämras när man dricker alkohol. Märker du att din vän är alldeles för berusad, ge henne/honom vatten och se till att personen kommer hem ordentligt.

• Försvarsspray och överfallslarm är alltid bra att ha med sig, en gärningsman vill inte ha uppmärksamhet, så höga ljud och skrik kan i bästa fall skrämma iväg förövaren.

• Undvik platser du inte känner till eller känner dig osäker på, ta hellre den långa vägen istället för att gena genom ett skogsparti eller i en tunnel.

• På vägen hem, ta hellre en taxi som du har beställt, välj taxibolag du känner till. Att åka svarttaxi på natten kan inte bara vara kostsamt men även farligt. Be alltid taxichauffören stå kvar tills det att du gått in genom porten/dörren.

• Var en god vän, påminn varandra om att höra av sig när man kommit hem, så ni vet att allt är okej, skulle det hända något så vill man veta det så fort som möjligt, inte sent morgonen därefter, de första timmarna är kritiska.