Kp Krislda BJRNEN - Frdiga krisldor | Familjetrygg.se
Frdig krislda Bjrnen
Frdig krislda Bjrnen
Vevradio Sangean AM/FM med solcell, usb, mobilladdare, 3,5 mm jack, ficklampa
Trangia Spritkk 27-3, UL, litet smidigt sprikk, passar 1-2 personer
Primus EasyLight lykta, genererar bde vrme och ljus, piezotndare
Vattendunkar 10 liter
Sawyer vattenfilter mini bl
Cederroth rddningsfilt, aluminiumfilt
Akla frsta hjlpen kit, bl
Gldstrumpor till lyktor, thoriumfria
Familjetryggs egna kriskort som har viktiga nummer
Bic tndare

Krislda BJRNEN

Familjetrygg
Betyg p Krislda BJRNEN i gruppen KRISBEREDSKAP / Allt inom Krisberedskap hos Familjetrygg
3499 kr / 3349 kr
Vrt lgsta pris 1-30 dagar innan prissnkning: 3349 kr
Antal: 

versikt

Artnr: FTKrisB1

En modern krislåda med kvalitétsprodukter från kända märken. Vårt fokus har varit att ta fram en krislåda som passar familjer som bryr sig lite extra om kvalité, därför har vi noga valt ut produkter som vi litar på och som används daligen inom friluftsliv, prepping, försvarsmakten och på andra äventyr. 

Sju av tio produkter i denna krislåda kommer från svenska märken, de andra tre produkterna kommer från USA (Sawyer vattenfilter), Frankrike (Bic tändare) och Taiwan (Sangean vevradio). 

Krisberedskapspaketet innehåller: 
 • Vattenfiltreringssystem
 • Vattendunk 10 liter x 2
 • Stormkök 27-3
 • Tändare
 • Vev- & solcellsradio
 • Kriskort med viktiga nummer
 • Gaslykta för både ljus och värme
 • Glödstrumpor 3-pack för lyktan
 • Första hjälpen kit
 • Nödfilt x 2

Oavsett om du är en erfaren prepper eller nybörjare är alla produkter enkla och smidiga att använda. 

Krislådan BJÖRNEN innehåller alla delar MSB informerar om att man behöver ha eller kunna göra vid en kris: 

Vatten - vattenfiltreringssystem och vattendunk

Sawyer vattenfilter mini

Med Sawyers vattenfiltreringssystem kan man filtrera upp till 380 000 liter vatten. Förutom att det filtrerar bort bakterier (såsom salmonella, kolera och E. coli) och protozoer (såsom Cryptosporidium och Giardia) till 99,9999% filtererar den även bort mikroplaster till 100%, som ett modernt vattenfilteringssystem bör. 

I detta paket har vi även valt att ha med 2 st hopfällbara vattendunkar på 10 liter vardera, totalt rymmer de 20 liter, så du slipper bära på en jättetung 20 liters dunk, utan kan istället lättare bära lite mindre åt gången eller en i varje hand. 

Observa att filtret kan levereras i antingen svart eller blå färg.

Informationsvideo om Sawyer mini (engelska)Mat - matlagning på ett Trangia spritkök 27-3

Svenskar har sedan 1925 lagat mat i Trangias kokkärl, det lilla företaget från Jämtland är idag världsledande inom stormkök och deras produkter hittas på många platser runt om i världen. Vi har valt att ha Trangia 27-3 spritkök till Krislåda Björnen, spritköket passar 1-2 personer och har en non-stick stekpanna för lätt användning, den har även 2 st kittlar som rymmer 1 liter vardera. 

En av många fördelar med Trangia är att man kan använda samma spritbrännare till olika grytor och stekpannor, även dina egna, om du t.ex. skulle vilja använda en egen kastrull som rymmer mer vatten går det utmärkt. En fyllning i spritbrännaren (max. 2/3 av brännaren) brinner i ca. 25 min och den kan koka 1 liter vatten på ca 10 min.

Kom ihåg! 
Ha alltid god ventilation om du använder spritköket inomhus, använd det inte i slutna utrymmen (små rum). Ställ inte heller spriköket på spisen när du använder det eftersom det kan ta eld i köksfläkten från gammalt fett.

Som spritbränsle rekommenderar vi T-Tenol från märket Kemetyl då det brinner effektivt och sotar mindre än andra bränslen vi testat. Läs mer på Trangias hemsida Det går självklart att använda t-röd/t-sprit också.

Spritbränsle ingår ej. Av säkerhetsskäl förvarar och skickar vi inte spritbränsle, men de går att köpa på de flesta bensinstationer.

Video från vår YouTube kanal där vildmarksexperten Humble Trekker går igenom Trangia köket (svensk text)Krislådan BJÖRNEN kommer även med en BiC-tändare så att du enkelt ska kunna tända ditt spritkök. 


Kommunikation - Vevradio fullspäckad med viktiga funktioner och ett kriskort

Sangean MMR88 

"Vid en kris ska du lyssna på din lokala P4-kanal. Där får du veta viktiga detaljer om hur läget är i samhället, lokala väderprognoser, var du kan hämta vatten, vart du kan bege dig om du behöver hjälp eller om det är evakuering på gång." -MSB

Därför är det viktigt med en pålitlig radio som kan fortsätta fungera även när strömmen har gått. Sangean radion kan laddas upp både genom veven och solcellerna, får man tag i ström kan den även laddas upp via mikro-USB kabeln som medföljer, uppladdningsbart batteri ingår. 

Radion har en ordentlig LED ficklampa, ficklampan har fyra olika inställningar inklusive SOS funktion. Radion har även en larmsignals-funktion som kan slås på eller av. Via 3,5 mm jacket kan du lyssna med hörlurar och radion har även USB utgång för laddning av t.ex. mobiltelefonen. Det finns även en inbyggd klocka och man kan spara upp till 9 olika radiokanaler. 

Vi på Familjetrygg har själva testat radion med ficklampan på högsta styrkan och radion på normal volym (1/2 max volymen) i 11 timmar i sträck och den hade då mycket mer kvar att ge (trots att vi kastade in handduken). Naturligtvis räcker batteriet mycket längre än så om man stänger av ficklampan.

I krislådan finns även vårt kriskort som är gjort av ett tjockt vattentåligt material. Kortet innehåller viktiga nummer som kan vara bra att ha, det finns även plats för egna anteckningar och nummer. 


Värme och Ljus - En Primus lykta: två funktioner

Primus startades 1892 på Kungsholmen i Stockholm, de har många års erfarenhet inom outdoor utrustning och har precis som Trangia blivit världsledande på området. 

Primus EasyLight är en gasdriven lykta som är enkel att hantera och kan ge både ljus och värme till familjen. Brännaren är tyst och det frostade glaset ger ett varmt ljus som gör det lätt att läsa eller spela spel vid. Ljusstyrkan kan du ställa med vredet precis som du själv vill ha det, som starkast kan den lysa med 490 lumen (ett stearinljus avger ca 13 lumen). Samtidigt kan den avge 300 W värme och har en brinntid upp till 36 timmar beroende på ansluten gaspatron.

Lyktan har en Piezo-tändare som tänder lyktan med ett knapptryck, så du slipper krångel med tändstickor och separata tändare.

Kom ihåg!
Glödstrumpan/glödnätet måste träs på lyktan innan användning. Förutom den glödstrumpa som kommer med lyktan har vi även inkluderat tre extra thoriumfria glödstrumpor i krislådan så du ska slippa stå utan. 

Ha även alltid god ventilation om du använder gaslyktan inomhus, använd det inte i slutna utrymmen (små rum).

Gaspatron ingår ej. Av säkerhetsskäl förvarar och skickar vi inte gaspatroner men det går att köpa på de flesta bensinstationer.

Video från vår YouTube kanal där vildmarksexperten Humble Trekker går igenom EasyLight lyktan (svensk text)Sjukvård - Aklas första hjälpen kit och nödfiltar från Cederroth

Att ha ett första hjälpen kit i krislådan är något många kanske ibland glömmer, men det är en viktig del. Om något händer under en kris är det inte säkert att det går att få hjälp direkt, utan man måste kunna klara sig själv ett tag. 

Akla (Apotekarnas Kemiska Laboratorium) startades 1929 och drivs idag av tredje generationen. Första hjälpen kitet som ingår i krislådan innehåller: 

Första förband (stora sår)
Första förband (mindre sår)
9 st olika plåster
4 st sårtävttKrislådan innehåller även 2 st räddningsfiltar från svenska Cederroth med värmereflekterande aluminiumsida som skyddar mot hypotermi (nedkylning). Används vid olyckor, katastrofer och nödlägen för att reflektera kroppens värmestrålning, skyddar även mot vind och regn. Används t.ex. att svepa in en chockad person i.

Cederroth grundades 1895 i Gävle, under åren har Cederroth tagit fram en mängd andra kända märken såsom Salvequick, Svinto, Grumme och Samarin för att nämna några. 

Vad mer behöver man? 
Komplettera gärna krislådan med egna mediciner och andra småsaker du kan tänkas behöva. Vi rekommenderar även att lägga ned något man kan spela eller göra. Detta är inte bara för att få tiden att gå, men det kan ofta vara lugnande att försöka spela ett parti kort eller tärning. För fler tips på underhållning kika under informationsfliken.

För lyktan och spritköket behöver du även spritbränsle och gaspatron, av säkerhetsskäl lagrar och skickar vi inte det, men det går att hitta på de flesta bensinstationer. Som spritbränsle rekommenderar vi T-Tenol från märket Kemetyl då det brinner effektivt och sotar mindre än andra bränslen vi testat. Läs mer på Kemetyls hemsida: https://kemetyl.se/product/kemetyl-t-tenol-specialbransle.

Det är alltid bra att testa produkterna så du vet hur det ska användas, det är lättare att lära sig hur man öppnar lyktan och trär på glödstrumpan innan en kris, än när man ska försöka lösa det i mörkret stressad. 

Sedan som alltid är det självklart bra att ha lite olika konserver och matvaror som håller länge (ris, pasta, krossade tomater mm.) ståendes i skafferiet. Behöver du inte evakuera kan det vara godare att äta en burk Bullens pilsnerkorv än frystorkad carbonara. Eller varför inte lite ris med makrill på burk? Mums!

Vatten kan du t.ex. efter ett strömavbrott oftast fylla i expempelvis badkar, burkar och grytor ett tag innan trycket försvinner helt i ledningarna.

Lite kontanter kan även vara viktigt, om strömmen går kan du inte gå till bankomaten eller använda ditt kort. Viktigt också är att ha koll på pass och viktiga papper ifall du behöver evakuera, så du snabbt kan ta dig ut. 


Läs gärna mer om produkten under informationsfliken. 

Produktinformation

Vad kan hända vid en kris? 

Några exempel som MSB ger: 

 • Värmen försvinner.
 • Det blir svårt att laga och förvara mat.
 • Mat och andra varor kan ta slut i affärerna. 
 • Det kommer inget vatten i kranen eller toaletten.
 • Det går inte att tanka.
 • Betalkort och bankomater fungerar inte.
 • Mobilnät och internet fungerar inte.
 • Kollektivtrafik och andra transporter står stilla.
 • Det blir svårt att få tag i läkemedel och medicinsk utrustning.

Lär känna utrustningen 
Det är alltid bra att lära känna utrustningen innan, därför rekommenderar Familjetrygg att man testar att använda alla produkter innan en kris. Det är kanske inte möjligt att Googla fram eller söka på information om hur man använder ett stormkök när strömmen är slut i mobilen eller surfplattan. 

Gör det gärna till en aktivitet för familjen, man är aldrig för liten för att lära sig mer om krisberedskap och prepping. Det är bra om alla vet hur man använder de olika produkterna och inte bara du som vuxen, allt kanske inte är möjligt för de minsta, men många tontåringar och ungdomar kan definitivt lära sig hur man använder stormköket eller gaslyktan. Scouternas rekommenderade ålder för att ta bevismärket "Stormkök" är i ålder 8-12 år, men varje förälder känner sitt barn bäst.

Tips på underhållning att ha i krislådan: 
 • Kortspel
 • Tärningar
 • Block och pennor
 • Färgläggninsbok och färgpennor
 • Bok, både för de vuxna men även barnen
 

Leverans och frakt

Lagersaldo:
0
Leveranstid:

Kundomdmen

Kampanjvara

Se fler varor

Krislda Fretag/Organisation
Krislåda, nödutrustning för Företag och Organisationer 

Vi har satt sa...
3490 kr
Krisberedskap info-kort i specialplast
Vårt info-kort tryckt på tjockt vattentålig specialplast med viktiga nödnummer...
19 kr
Krislda KOMPLETT
Ett paket innehåller allt det nödvändiga som du behöver och med hög kvali...
2369 kr 2498 kr
Krislda KOMPLETT med Ryggsck
I paketet ingår det även en ryggsäck med texten KRISBEREDSKAP, för att du och ...
2569 kr 2698 kr