Bltesskrare / fnsterkross ResQme | FAMILJETRYGG
Resqme Bltesskrare / fnsterkross i gruppen Friluftsliv / Verktyg & Redskap hos Familjetrygg (LH-r)

Resqme Bltesskrare / fnsterkross

Resqme
Betyg p Resqme Bltesskrare / fnsterkross i gruppen Friluftsliv / Verktyg & Redskap hos Familjetrygg
 
Antal: 

versikt

Artnr: LH-r


ResQme kan vara skillnaden mellan liv och död för både förare och passagerare.


Med snabbfästet är den alltid redo för användning. Skär av bältet, krossa sidofönstret eller bakrutan och du är fri!

Över 4 miljoner bilister världen över har ResQme® för att hålla sin familj säker på vägen. Detta 2 i 1, säkerhets- och överlevnadsverktyg, gör att du kan skära av ett säkerhetsbälte som fastnat eller krossa rutan i din bil så du kommer ut. Tillverkad i USA.Ursprungligen utvecklat för s.k "First responders" (brandförsvar, polis, sjukvårspersonal och liknande), men sedan dess har ResQme® har blivit en viktig säkerhetslösning för alla säkerhetsmedvetna förare.

Funktioner:
1. Glaskrossare för härdat glas
2. Bältesskärare
Nyckelring medföljer

ResQme® är endast utformat för användning i nödsituationer i fordon och får inte användas för andra ändamål än räddning. Fungerar inte på vindrutor, endast på härdat glas såsom sidorutor och bakrutor (läs längre ned för mer information).
Fungerar resqme®-verktyget på alla typer av bilfönster?
Resqme®-verktyget är endast effektivt på klart eller tonat härdat glas. Härdat glas används ofta för bak- och sidorutor. Verktyget fungerar INTE på laminerat glas. Laminerat glas är det som vanligtvis används för vindrutor (framrutor), men det finns en del bilmodeller som även använder laminerat glas på sidofönster. Därför är det viktigt att du tar reda på vad för typ av glas som din bil har, för att redan innan veta vilket/vilka fönster som fungerar som nödutgång.

För att enklast kontrollera vilken typ av glas sidofönstret är gjort av kan man titta efter ett klistermärke på rutan, där brukar det stå om det är härdat glas. Om man inte hittar någon information rekommenderar vi att man kontaktar tillverkaren.

Kan man använda ResQme-verktyget flera gånger?
Ja, den fjäderbelastade spetsen återställs automatiskt efter användning och kan därför användas flera gånger. Även bladet på bältesskäraren är mycket slitstarkt och kan enkelt utföra flera säkerhetsbältesskärningar.Läs gärna mer om produkten under informationsfliken.

Produktinformation


Kan fönsterkrossen av misstag utlösas?
För att frigöra den fjäderbelastade spetsen måste en kraft på 5,4 kg avsiktligt appliceras på topppen av verktyget. Därför finns det inte någon risk att den kommer att utlösas i din väska eller i dina fickor. Tänk dock på att inte trycka på toppen av verktyget med fingrarna för att testa det, med tillräckligt kraft kommer spetsen att frigöras och troligen orsaka fysisk skada. 

Hur kan jag testa resqme®?
Om du ska testa fönsterkrossen på ett bilglasfönster, se till först att du bär skyddshandskar och skyddsglasögon. Alternativt kan du testa fönsterkrossen på en hård yta som ett anteckningsblock eller en träbit. När den fjäderbelastade spetsen släpps hör du ett "klick". När du lyfter upp verktyget igen, återställer en annan fjäder spetsen så att du kan använda den igen. Du kommer att se en litet jack där spetsen mötte testytan.

Kom ihåg att bältesskäraren är mycket vass och kan enkelt skära igenom säkerhetsbälten. Håll säkerhetsbältebandet stramt och dra verktyget mot dig och skär det diagonalt.


Effektiv glaskross - stiftets hårdhet: Rockwell C HRC ~ 65

Tillverkad enligt TÜV GS Mark | ISO 13485:2003 | 9001:2008 | 14001 – TS 16949 certifieringar. Bruksanvisning PDF

Mer säkerhetsinformation från tillverkaren

Storlek: 75 x 32 x 16 mm
Vikt: 17 g
Frg: Svart

Leverans och frakt

Lagersaldo:
0
Leveranstid:
Frakt:

Kundomdmen

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp: