Kp Loop scarf av Tencel och merinoull, antiviral, antimikrobiell, ViralOff - Ljusrosa | Familjetrygg.se
Loop scarf, buff av tencel och merinoull, antiviral, antimikrobiell mrkgr
Loop scarf, buff av tencel och merinoull, antiviral, antimikrobiell mrkgr
Loop scarf, buff av tencel och merinoull, antiviral, antimikrobiell mrkgr
Loop scarf, buff av tencel och merinoull, antiviral, antimikrobiell mrkgr

Loop scarf av Tencel och merinoull, antiviral, antimikrobiell, ViralOff - Mrkgr

Betyg p Loop scarf av Tencel och merinoull, antiviral, antimikrobiell, ViralOff - Mrkgr i gruppen Smittskydd / Munskydd & Ansiktsmasker i tyg hos Familjetrygg
298 kr / 199 kr
Vrt lgsta pris 1-30 dagar innan prissnkning: 298 kr
 
Lgg i kundvagnen

versikt

Artnr: EB52-36


Skön återanvändningsbar loop scarf tube med ViralOff® teknik som reducerar virus (ex. SARS / Corona) och bakterier med 99% på 2 timmar i tyget (testad enligt ISO 18184:2019 standard). 

Denna multifunktionella loop har en mysig och mjuk känsla, loopen är tillverkad av 57% Tencel, 38% Merinoull och 5% Lyrca. (Tencel kommer direkt från naturen och utvinns av FSC-certifierad* cellulosa från hållbart skogsbruk). Loopen är utvecklad i Tyskland med svensk teknik och producerad i EU med minimal resursanvändning och enligt strikta miljöbestämmelser.

Loopen går enkelt att ha runt halsen under dagen för att ge lite extra värme, när man sedan vill kan man dra upp den och ha den över näsa och mun t.ex. om man går in i en butik, på en buss eller hiss med flera människor. Tänk på att loopen kanske inte räknas som ett munskydd på ställen där munskydd krävs. Observera! Då denna mask är en hygienprodukt kan vi inte ta emot returer på öppnade förpackningar av denna produkt.

Med hjälp av ViralOffs antivirala och antibakteriella egenskaper kan du använda loopen kontinuerligt utan att behöva tvätta den, vilket även är bra för miljön. Loopen är behandlad med den aktiva ingrediensen ViralOff® biocid som produceras av svenska Polygiene. Denna aktiva ingrediens reducerar 99% av alla virus och bakterier efter 2 timmar i tyget. Observera att detta inte betyder att tyget inte tillåter virus och bakterier att passera igenom, utan den reducerar bakterier och virus som sitter på själva tyget. (Letar man efter en produkt som filtrerar bort virus bör man välja våra andningsskydd med FFP3-klass, från ex. Zekler eller Moldex). ViralOff® är en behandling som impregneras i textilier för att skydda den behandlade artikeln i sig och är inte avsedda att bota eller förebygga sjukdomar.

Loopen har antibakteriell effekt och skydd mot svettlukt, 99,7% av de luktframkallande bakterier reduceras, vilket gör den perfekt för sport och andra aktiviteter.

Vad är ViralOff® gjort av?
Den aktiva ingrediensen är en biocid och den består av en reaktionsmassa av titandioxid och silverklorid, produkten är alltså inte gjord på nanosilver.

Kan ViralOff® användas vid huden?
Ja, då det inte påverkar huden eftersom att det inte stör hudens naturliga bakterieflora. Munskyddet är dermatologiskt testat samt är Bluesign® och Oeko-tex® certifierad.

Tvättråd
Eftersom att ViralOff tekniken reducerar virus och bakterier i tyget behöver loopen inte tvättas. För att bibehålla effekten bör den alltså tvättas så lite som möjligt. Skulle man vilja tvätta den ändå, om man t.ex. spillt på den så kan den handtvättas med kallt vatten eller torkas av med en fuktig trasa, låt den sedan torka liggandes.

Läs även gärna pressmeddelandet från Dagens Industri (7 september 2020) om ViralOff® tekniken här:
https://www.di.se/pressreleaser/2020/09/07/polygiene-ab-polygiene-viraloff-klarar-testet-mot-sars-cov-2/

Disclaimer:
Dessa loopar är fashionabla produkter som är lämpliga för daglig användning och är inte andningsskydd. De är alltså inte medicinskt certifierade, har inget CE-märke och uppfyller inte någon FFP-standard. ViralOff® är en behandling som impregneras i textilier för att skydda den behandlade artikeln i sig och är inte avsedda att bota eller förebygga sjukdomar.

Skötselanvisningar: För bästa prestanda och hållbarhet, tvätta mindre och bara vid behov.
* Biocidbehandling: Silverklorid

Mer information om produkten finns under informationsfliken.

Produktinformation


Material: 57% Tencel, 38% Merinoull och 5% Lyrca

Du kan bära loopen överallt och även under sport. ViralOff®-tekniken garanterar långvarig fräschhet och hygien. Svettlukt orsakad av bakterier står ingen chans! Det finns inte heller behov av tvättning (och kokning av virus), du kan använda din antivirala och antibakteriella loop om och om igen utan bekymmer.

Läs gärna mer om ISO-testet här (Engelska)

FAQ kring ViralOff® tekniken

Polygiene startade redan under kampen mot SARS år 2004. Tack vare deras bakgrund kunde de gå igenom nödvändiga tekniker, färdigheter, metoder och processer som behövdes för att förbereda lanseringen av varumärket Polygiene ViralOff® - textilbehandlingsteknik och därmed även ha den första kommersiella textilbehandlingen i världen som minskar SARS-CoV-2-viruset med över 99% under två timmar.

Hjälper det mot alla virus?
De har testat den aktiva ingrediensen mot influensa A, Fågelinfluensan, Norovirus och Corona (SARS) genom åren, och i alla fallen har de uppnått 99% reduktionsnivåer. ISO18184: 2019 är ett standardtest för bestämning av den antivirala aktiviteten hos textilprodukter under en två timmars tidsperiod, där det måste minska viruset med 99% för att passera. Detta test använder virus av influensa A-stammen, men de kan använda fler och andra virusstammar när de blir tillgängliga.

Hur fungerar det?
ViralOff® stoppar viral aktivitet genom interaktion med viktiga proteiner. Det visar en reduktion på 99% av många olika virus på ett behandlat material inom 2 timmar. Det visas genom test ISO18184: 2019 på två olika influensa A-stammar, ATCC VR-1679 (H3N2) och ATCC VR-1469 (H1N1).
Frg: Mrkgr

Leverans och frakt

Lagersaldo:
33
Leveranstid:

Kundomdmen

Se fler varor

Munskydd i tyg, antiviral, antimikrobiell, ViralOff - Svart

Återanvändningsbart ansiktsskydd med ViralOff® teknik som reducerar virus (ex. SA...
198 kr
Munskydd i tyg, antiviral, antimikrobiell, ViralOff - Marinbl

Återanvändningsbart ansiktsskydd med ViralOff® teknik som reducerar virus (ex. SA...
109 kr 198 kr
Munskydd sport, antiviral, antimikrobiell, ViralOff - Lila

Återanvändningsbar ansiktsmask med ViralOff® teknik som reducerar virus (ex. SARS...
109 kr 198 kr
Loop scarf av Tencel och merinoull, antiviral, antimikrobiell, ViralOff - Ljusrosa

Skön återanvändningsbar loop scarf tube med ViralOff® teknik som reducerar v...
199 kr 298 kr
Kp!
Info