Munskydd sport, reducerar virus med 99% p 2 tim, teranvndnin
Munskydd sport, antiviral, antimikrobiell, ViralOff - Svart i gruppen Smittskydd / Munskydd & Ansiktsmasker i tyg hos Familjetrygg (EB51-00-r)

Munskydd sport, antiviral, antimikrobiell, ViralOff - Svart

Betyg p Munskydd sport, antiviral, antimikrobiell, ViralOff - Svart i gruppen Smittskydd / Munskydd & Ansiktsmasker i tyg hos Familjetrygg
Storlek: 
Antal: 

versikt

Artnr: EB51-00-r


Återanvändningsbar ansiktsmask med ViralOff® teknik som reducerar virus (ex. SARS / Corona) och bakterier med 99% på 2 timmar i maskens material (testad enligt ISO 18184:2019 standard). 

Detta gör att du kan växla mellan t.ex. 2-3 masker och när den använda masken har vilat i 2 timmar så har viruset i masken reducerats med 99% och du kan använda den igen.

Mängdrabatten gäller vid köp av samma storlek. 

Denna mask är mer lämpas för sport och rörelse jämfört med vår andra ViralOff-mask, eftersom denna är lättare att andas igenom då den inte har en näsklämma samt att materialet och passformen är annorlunda.

I paketet ingår även en liten enklare förvaringspåse, så att man slipper lägga masken rakt ned i fickan eller väskan. 

Storleksguide finns här, denna mask har en annan storleksguide än vår andra mask och storleken för dig kan därför skilja sig mellan de två (mät från högst upp på näsbenet ned till hakan). 

Observera! Då denna mask är en hygienprodukt kan vi inte ta emot returer på öppnade förpackningar av denna produkt. Med hjälp av ViralOffs antivirala och antibakteriella egenskaper kan du använda munskyddet kontinuerligt utan att behöva tvätta det, vilket även är bra för miljön. 


Masken är behandlad med den aktiva ingrediensen ViralOff® biocid som produceras av svenska Polygiene. Denna aktiva ingrediens reducerar 99% av alla virus och bakterier efter 2 timmar. Observera att detta inte betyder att munskyddet inte tillåter virus och bakterier att passera igenom, utan det den gör är att den reducerar bakterier och virus som sitter på själva masken. (Letar man efter en produkt som filtrerar bort virus bör man välja våra andningsskydd med FFP3-klass, ex. Zekler eller Moldex). ViralOff® är en behandling som impregneras i textilier för att skydda den behandlade artikeln i sig och är inte avsedda att bota eller förebygga sjukdomar.

Vad är ViralOff® gjort av?
Den aktiva ingrediensen är en biocid och den består av en reaktionsmassa av titandioxid och silverklorid, produkten är alltså inte gjord på nanosilver.

Kan ViralOff® användas vid huden?
Ja, då det inte påverkar huden eftersom att det inte stör hudens naturliga bakterieflora. Munskyddet är dermatologiskt testat samt är Bluesign® och Oeko-tex® certifierad.

Denna mask har även Polygienes "Odor Crunch" som hjälper till mot lukt/odörer. Teknologin vann Hållbarhets priset på "Scandinavian Outdoor Award" 2019. Läs mer om det här


Odor Crunch är en luktkontrollteknologi som är baserad på en sand- och vattenlösning.

Odor Crunch är Polygienes lösning på problemet med kläder som tar upp lukt från omgivningen –  såsom lukter från matlagning, cigarettrök, fukt och mögel samt föroreningar. Odor Crunch partiklar eliminerar vardagslukter med hjälp av en process som är aktiv under hela produktens livscykel.

Hur det fungerar Odor Crunch?
Tekniken består av kiseldioxid, huvudingrediensen i sand, modifierad med en unik katalysator som bryter ner lukten. När luktmolekylerna har adsorberats kommer de att katalytiskt sprickas och brytas ned och lukten elimineras permanent.

Vad består behandlingen av?
Polygiene Odor Crunch består av 95% filtrerat flodvatten och 5% modifierade kiselsandpartiklar. Den patenterade lösningen tillverkas i Sverige. Inget avfall ackumuleras under produktionsprocessen, eftersom allt råmaterial omvandlas till en slutprodukt. Det är inte en biocid.

Har den några miljögodkännanden?
Polygiene Odor Crunch är inte en biocid och är inte ansvarig enligt BPR (biocidproduktförordningen). Polygiene Odor Crunch är en bluesign®-godkänd produkt och har ett Oeko-tex Eco Pass-godkännande, det är också registrerat under REACH. Det vann också SOG (Scandinavian Outdoor Group) Sustainability Award 2019.

Kan behandlade plagg återvinnas?
Ja, behandlade produkter kan återvinnas. Det bästa är att lämna dem till ett textilåtervinningsprogram.

Läs gärna mer om Odor Crunch på Polygienes egna hemsida här.

Tvättråd
Med hjälp av de antivirala och antibakteriella egenskaperna kan du använda munskyddet kontinuerligt utan att behöva tvätta den. Tillverkaren rekommenderar 2-3 masker för personligt bruk. På så vis kan du använda munskydden alternerande och låta ViralOff®-tekniken verka fulllt ut.

För att bibehålla funktionen bör maskerna tvättas så lite som möjligt. Masken kan sköljas med kallt vatten, låt den då sedan torka liggandes.
 
Storleksguide finns här, denna mask har en annan storleksguide än vår andra mask och stoleken för dig kan därför skilja sig mellan de två. Observera! Då denna mask är en hygienprodukt kan vi inte ta emot returer på öppnade förpackningar av denna produkt.
 
Läs även gärna pressmeddelandet från Dagens Industri (7 september 2020) om ViralOff® tekniken här:
https://www.di.se/pressreleaser/2020/09/07/polygiene-ab-polygiene-viraloff-klarar-testet-mot-sars-cov-2/

Disclaimer:
Dessa munskydd är fashionabla masker som är lämpliga för daglig användning och är inte andningsskydd. De är alltså inte medicinskt certifierade, har inget CE-märke och uppfyller inte någon FFP-standard. ViralOff® är en behandling som impregneras i textilier för att skydda den behandlade artikeln i sig och är inte avsedda att bota eller förebygga sjukdomar.

Skötselanvisningar: För bästa prestanda och hållbarhet, tvätta mindre och bara vid behov.
* Biocidbehandling: Silverklorid

Tillverkad i Korea. 

Mer information om produkten finns under informationsfliken.

Produktinformation


Polyester 85 %, Spandex 15 %

ViralOff®-tekniken garanterar långvarig fräschhet och hygien. Svettlukt orsakad av bakterier står ingen chans! Det finns inte heller behov av tvättning (och kokning av virus), du kan använda din antivirala och antibakteriella ansiktsmask om och om igen utan bekymmer.

Läs gärna mer om ISO-testet här (Engelska)


FAQ kring ViralOff® tekniken

Polygiene startade redan under kampen mot SARS år 2004. Tack vare deras bakgrund kunde de gå igenom nödvändiga tekniker, färdigheter, metoder och processer som behövdes för att förbereda lanseringen av varumärket Polygiene ViralOff® - textilbehandlingsteknik och därmed även ha den första kommersiella textilbehandlingen i världen som minskar SARS-CoV-2-viruset med över 99% under två timmar.

Hjälper det mot alla virus?
De har testat den aktiva ingrediensen mot influensa A, Fågelinfluensan, Norovirus och Corona (SARS) genom åren, och i alla fallen har de uppnått 99% reduktionsnivåer. ISO18184: 2019 är ett standardtest för bestämning av den antivirala aktiviteten hos textilprodukter under en två timmars tidsperiod, där det måste minska viruset med 99% för att passera. Detta test använder virus av influensa A-stammen, men de kan använda fler och andra virusstammar när de blir tillgängliga.

Hur fungerar det?
ViralOff® stoppar viral aktivitet genom interaktion med viktiga proteiner. Det visar en reduktion på 99% av många olika virus på ett behandlat material inom 2 timmar. Det visas genom test ISO18184: 2019 på två olika influensa A-stammar, ATCC VR-1679 (H3N2) och ATCC VR-1469 (H1N1).
Frg: Svart

Leverans och frakt

Lagersaldo:
0
Leveranstid:
Frakt:

Kundomdmen

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:

Se fler varor

Munskydd i tyg, antiviral, antimikrobiell, ViralOff - Marinbl

Återanvändningsbart ansiktsskydd med ViralOff® teknik som reducerar virus (ex. SA...
149 kr 198 kr
Munskydd i tyg, antiviral, antimikrobiell, ViralOff, barnstorlek frn ca 8 r
Barnstorlek från ca 8 år. 

Återanvändningsbart ansiktsskydd med ViralO...
149 kr 198 kr
Munskydd i tyg, antiviral, antimikrobiell, ViralOff - Svart

Återanvändningsbart ansiktsskydd med ViralOff® teknik som reducerar virus (ex. SA...
149 kr 198 kr
Munskydd sport, antiviral, antimikrobiell, ViralOff - Ljusgr

Återanvändningsbar ansiktsmask med ViralOff® teknik som reducerar virus (ex. SARS...
fr. 149 kr fr. 198 kr